Alimentele provenite din mări și oceane

Alimentele europene trebuie să rămână sigure, nutritive și de înaltă calitate și să fie produse cu un impact cât mai mic asupra naturii. În primăvara anului 2020, Comisia Europeană a prezentat strategia „De la fermă la consumator”, o componentă-cheie a Pactului verde al Uniunii Europene (UE), pentru:

  • a se asigura că europenii au acces la alimente durabile, la prețuri abordabile;
  • a combate schimbările climatice;
  • a proteja mediul;
  • a conserva biodiversitatea;
  • a spori agricultura ecologică.

Dezvoltarea durabilă a sectorului acvaculturii al UE poate contribui la aceste obiective, la securitatea alimentară, precum și la conservarea zonelor rurale și costiere.
Cetățenii UE consumă în medie circa 24 kg de fructe de mare pe an. UE deține aproximativ 3,3 % din activitățile mondiale de pescuit și din producția de acvacultură. Este al cincilea cel mai mare producător din lume. La nivelul UE, 80 % din producție provine din pescuit și 20 % din acvacultură. Pescuitul joacă un rol esențial în ocuparea forței de muncă și în activitatea economică în mai multe regiuni ale UE, iar acvacultura asigură locuri de muncă pentru aproximativ 75 000 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Meniu Principal